© Rootsville.eu

Black Cat Bones (US)
tiltle: Tattered & Torn
music: Bluesrock - Blues
release date: 2019
info artist: Black Cat Bones
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


"Black Cat Bone" zijn een stel bluesrockers uit Tuscon AZ en bestaan uit Charles Pitts, Jeff Daniels, Richard Rivera, Garry David en Jerry Sommers. Voor de opnamen van hun nieuwe album "Tattered & Torn"kregen ze ook nog assistentie van de blazers Clay Brown, Caria Brownlee en Amochip Dabney.

Deze vijfdelige Bluesrock band werd in 2004 gevormd, met als kernleden Charles Pitts en Jeff Daniels. Ze wilden een band vormen die de tand des tijds zou doorstaan en hun in staat zou stellen om te groeien als songwriters en artiesten. De band is in de loop der jaren volwassen geworden en heeft vier albums uitgebracht met muzikale elementen zoals Blues, Rock, Jazz en Soul. Onze invloeden zijn Blues-grootheden B.B. King, Howling Wolf, Muddy Waters en dergelijke. Plus Bluesrock-koningen Johnny Winter, Savoy Brown en ZZ Top. Hun podiumervaring omvat vele festivals, clubdata en middelgrote locaties in de regio Zuidwest en aan de oostkust. Onze dubbele gitaren, soulvolle zangstijlen en strakke ritmesectie vormen "Black Cat Bones". Ze zijn toegewijd om hun fans moderne blues te brengen die nog jaren aan de top staan!

Op deze "Tattered & Torn" vinden we 12 nummers terug die voor het merendeel afwisselend geschreven door de dteunpilaren van de band, Charles Pitts en Jeff Daniels. Daar waar opener "Manslaughter" duidelijk nog een stevige opener is voor de bluesrock liefhebbers onder ons kan je het album in zijn geheel veel ruimer gaan aanzien. Zo zijn nummers als "When I Get That Feeling " en "The Race" al voor een ruimer publiek. Zeker wanneer de de saxofoons van de "C section Horns" zich er mee komen moeien.

"Lowdown" is dan weer zo een stevig rocknummer net als " Pay You Back With Interest". Alhoewel deze "Black Cat Bones" door eht leven gaan als doorwinterde bluesrockers, toch vinden we hier op "Tattered & Torn" meer dan voldoende rustpunten. Aangename kennismaking.

tracks:

  1. Manslaughter
  2. When I Get That Feeling
  3. Dead Broke Blues
  4. The Race
  5. Led To Believe
  6. Lowdown
  7. Lone Lobo
  8. Pay You Back With Interest
  9. Just Around The Corner
  10. Laying In Wait
  11. Not So Funny
  12. I Don't Care

musicians:

Charles Pitts - Vocals 
Jeff Daniels - Bass 
Bill Greenberg - Drums 
Gary David - Guitar
Richard Rivera - Guitar